Oranje eindigt als derde in groep D: nu wacht Engeland of winnaar groep-België

Door NOS Voetbal, wednesday 2024-06-26 10:10:04

Nederland is door de verliespartij in de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk (3-2) als derde geëindigd in groep D, achter Oostenrijk en Frankrijk. Wat betekent dat voor het vervolg van het toernooi?Zoals het er nu voorstaat is Engeland de tegenstander van Oranje in de achtste finales. Maar afhankelijk van de resultaten in groep F kan ook de winnaar van groep E (Roemenië, België, Oekraïne of Slowakije) de opponent worden.Dat is weer afhankelijk van groep F, waar woensdag om 21.00 uur de laatste duels worden gespeeld.De sleutel voor Oranje ligt bij Tsjechië en Georgië, twee landen die nu nog niet bij de beste nummers drie horen. Als een van beide landen (Tsjechië-Turkije en Georgië-Portugal) woensdag weet te winnen, dan is dat wél het geval. Tenzij Tsjechië met drie doelpunten verschil of meer wint, dan speelt Oranje niet tegen de winnaar van groep E.En dat betekent dat Nederland in de achtste finales tegen de groepswinnaar van groep E speelt. In ieder geval komt Nederland in de zwakkere rechterkant van het schema terecht, zonder Spanje, Duitsland, Frankrijk en Portugal.Woensdagavond om 20.00 uur zijn de laatste duels in groep E gespeeld (Slowakije-Roemenië en Oekraïne-België) en is duidelijk wie die groepswinnaar is.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.