Poolse topspits Lewandowski mist EK-duel met Nederland door blessure

Door NOS Voetbal, tuesday 2024-06-11 14:48:48

Robert Lewandowski mist zondag op het Europees kampioenschap in Duitsland het openingsduel van Polen met Nederland. De Poolse topspits raakte maandagavond geblesseerd bij de afsluitende oefenwedstrijd tegen Turkije.De Poolse voetbalbond laat weten dat Lewandowski kampt met een bovenbeenblessure en niet op tijd fit is voor de wedstrijd tegen Nederland in Hamburg. De Poolse teamarts laat weten er alles aan te doen zodat de spits de tweede wedstrijd, tegen Oostenrijk, wel kan spelen.Tegenover het uitvallen van Lewandowski staat dat middenvelders Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners bij Nederland definitief uit de selectie wegvallen. Beide Oranje-internationals zijn geblesseerd. Bondscoach Ronald Koeman riep Ian Maatsen als vervanger voor De Jong op. Meer blessuresNaast Lewandowski raakte ook Pawel Dawidowicz en Karol ?widerski geblesseerd. Laatstgenoemde ging door zijn enkel bij het vieren van een doelpunt. Beide spelers kunnen waarschijnlijk binnen vier dagen de training hervatten.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.