'Premier League neemt mogelijk afscheid van VAR, clubs stemmen op 6 juni'

Door NOS Voetbal, wednesday 2024-05-15 20:28:00

Is er begin volgend seizoen nog wel een VAR in de Premier League? De kans dat de videoscheidsrechter daar verdwijnt is aanwezig. Premier League-clubs gaan stemmen over een voorstel voor het afschaffen van de VAR. Dat melden de Britse media The Athletic en Sky Sports.De stemming is op 6 juni tijdens de jaarvergadering van de Premier League.De VAR is sinds 2019/2020 aanwezig in de Britse topcompetitie, maar er klinkt sinds die tijd, net als in Duitsland, al veel kritiek op het systeem. De VAR zou juist zorgen voor meer controversiële beslissingen.Daarom vindt Premier League-club Wolverhampton Wanderers dat het nu tijd is voor een "constructief en kritisch gesprek over de toekomst van de videoassistent", zo valt in een verklaring op social media te lezen.Wolves zou het liefst zien dat het systeem verdwijnt en heeft nu een aanvraag ingediend bij de Premier League om te stemmen over dit voorstel. Als nog dertien van de andere negentien clubs akkoord gaan met het schrappen van de VAR, dan wordt het voorstel aangenomen.Het bestuur van de Premier League staat totaal niet achter dit plan, zo zegt Sky Sports. Hoewel de kritiek is dat de VAR tot veel controverse leidt, vindt de leiding van de competitie dat "de VAR een zeer effectief hulpmiddel blijft bij het ondersteunen van de officials op het veld".VAR niet in ZwedenIn Zweden werd een aantal weken geleden gestemd over het invoeren van de VAR. Een meerderheid van de clubs stemde tegen de komst en zo werd het systeem niet ingevoerd.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.