AZ-directeur Eenhoorn vertrekt na dit seizoen: 'Energie lastiger te vinden'

Door NOS Voetbal, monday 2024-02-12 14:25:03

Robert Eenhoorn heeft aangekondigd te stoppen als algemeen directeur van AZ. Hij zal per 1 juli van dit jaar officieel terugtreden. Tot die tijd zal Eenhoorn de Alkmaarders helpen bij het zoeken naar en inwerken van een opvolger.Eenhoorn stopt na bijna tien jaar in dienst te zijn geweest bij AZ, dat zich in sportief opzicht in een moeilijke periode bevindt. De club is zowel in de KNVB-beker als de Conference League al uitgeschakeld en in de competitie loopt het al even niet naar wens. De mindere resultaten kostten begin dit jaar trainer Pascal Jansen al de kop.'Metaalmoeheid'"Ik heb me in de afgelopen jaren met ziel en zaligheid ingezet voor de club. Ik merkte bij mezelf echter een bepaalde metaalmoeheid z'n intrede doen en dan moet je conclusies trekken", aldus de 56-jarige Eenhoorn op de site van AZ."Een club als AZ verdient de volle inzet en ik merkte dat die energie voor mijzelf steeds lastiger te vinden bleek. Daarop heb ik de beslissing gebaseerd die nu genomen is."Wat hij hierna gaat doen, maakte hij niet bekend. "Er is nog geen volgende stap in zicht."Sportief en financieel gezondVoormalig tophonkballer Eenhoorn begon op 1 oktober 2014 officieel als algemeen directeur bij de Alkmaarse club. De Rotterdammer, die daarvoor werkzaam was als technisch directeur van de Nederlandse honkbalbond, volgde destijds Toon Gerbrands op.Hij kan terugkijken op vele hoogtepunten, laat Eenhoorn op de AZ-site optekenen. "Eén van de belangrijkste dingen die ik wil aanhalen is de sportieve en financiële gezondheid van de club. AZ draait al jaren mee in de top van de eredivisie en heeft ook in Europees verband een uitstekende indruk achtergelaten.""Bijzonder trots ben ik op de manier waarop onze jeugd zich presenteert, niet in de laatste plaats omdat dit een stabiele toekomst voor de club in de komende jaren betekent."

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.