Titelhouder Brazilië mist Spelen door nederlaag tegen Argentinië

Door NOS Voetbal, monday 2024-02-12 13:50:06

Brazilië zal komende zomer in Parijs niet voor de derde keer op rij met de olympische voetbaltitel bij de mannen aan de haal gaan. De winnaar van het goud in Rio (2016) en Tokio (2021) werd door een 1-0 nederlaag tegen aartsrivaal Argentinië bij het kwalificatietoernooi in Venezuela uitgeschakeld.Een hard gelag voor de Braziliaanse voetballers, die aan een gelijkspel op de laatste dag van het toernooi genoeg hadden om de reis naar Frankrijk te kunnen boeken. Een rake kopbal in de 78ste minuut van Luciano Gondou, de 22-jarige aanvaller van Argentinos Juniors, werd de ploeg fataal.Drie jaar geleden veroverde Brazilië de olympische titel door in de finale met 2-1 te winnen van Spanje. Bij de kampioenen speelden onder anderen toenmalig Ajacied Antony, Richarlison (destijds Everton, nu Tottenham Hotspur) en voormalig Barcelona-vedette Dani Alves mee.Naast Argentinië plaatste ook Paraguay zich namens Zuid-Amerika voor de Spelen, door met 2-0 te winnen van gastland Venezuela.Messi naar Parijs?Het olympisch voetbaltoernooi is voorbehouden aan spelers onder de 23 jaar, maar elk land mag drie ervaren oudere spelers oproepen. In Argentinië wordt nu al ervan gedroomd dat Lionel Messi tot die dispensatiespelers gaat behoren."Iedereen kent mijn relatie met Leo", zei bondscoach Javier Mascherano, oud-ploeggenoot van Messi bij het Argentijnse elftal. "De deuren staan open voor hem om zich bij ons aan te sluiten. Het is aan hem."

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.