Tsjechen ondanks stappende spelers naar EK, ook Slovenen geplaatst

Door NOS Voetbal, monday 2023-11-20 22:50:03

Tsjechië en Slovenië doen mee aan het EK voetbal, komende zomer in Duitsland. De Tsjechen plaatsten zich door een 3-0 overwinning tegen Moldavië en gaan samen met Albanië door uit groep E. De Slovenen hadden het lastig tegen Kazachstan, maar een 2-1 zege was ruimschoots voldoende voor een ticket.Bij de Tsjechen was er een hoofdrol voor de 28-jarige debutant Tomáš Chorý. Hij gaf een schitterende assist en scoorde zelf de tweede treffer. Tsjechië pakte na een klein kwartier de voorsprong. Na een schitterende pass van Chorý met de buitenkant van de voet maakt David Doud?ra 1-0. De ploeg zat daarmee op rozen, een punt was genoeg voor plaatsing.Bij de Tsjechen waren drie spelers afwezig na een nachtclubbezoek. Vladimir Coufal, Jakub Brabec en Jan Kuchta stonden vrijdag in de basis tegen Polen, maar werden naar huis gestuurd toen er foto's opdoken van een bezoek aan een nachtclub afgelopen zaterdag.Rode kaartMoldavië drong in de tweede helft nog wel flink aan tegen de Tsjechen die wel in de basis stonden, onder hen Michal Sadílek van FC Twente, maar Vladyslav Baboglo maakte de opdracht nog moeilijker door tien minuten na de pauze tegen een tweede gele kaart aan te lopen.Toen Chorý twintig minuten voor tijd ook nog de 2-0 binnenkopte, was de EK-kwalificatie wel zeker. Feyenoorder Ond?ej Lingr viel een kwartier voor tijd in bij de Tsjechen, hij was nog dichtbij een treffer met een schot dat net voorlangs ging. In de laatste minuut maakte Tomáš Sou?ek ook nog 3-0 voor de Tsjechen en was het, ditmaal legitieme, feestje compleet.Albanië kwam tegen de Faeröer eilanden niet verder dan 0-0, maar werd wel groepswinnaar.In groep H had Denemarken zich al geplaatst. Slovenië en Kazachstan speelden tegen elkaar om een tweede ticket. Slovenië had vooraf de beste papieren en kwam ook op voorsprong, Benjamin Šeško benutte kort voor rust een strafschop.Toch gaf Kazachstan zich nog niet gewonnen. Kort na de pauze maakt Ramazan Orazov de 1-1. De middenvelder stond vogelvrij bij een voorzet van Maksim Samorodov en tikte beheerst binnen. Met wat aanvallende wissels probeerde Kazachstan de kwalificatie af te dwingen, maar het team kreeg het deksel op de neus.De Sloveen Benjamin Verbic knalde vijf minuten tijd de bal van afstand in de verre hoek: 2-1. Het betekende de winnende treffer en dus kwalificatie voor het EK. In de andere wedstrijd in groep H verloor Denemarken verrassend met 2-0 van Noord-Ierland.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.