United grijpt ticket Champions League, maar verliest Antony met blessure

Door NOS Voetbal, thursday 2023-05-25 23:00:55

In zijn eerste seizoen als manager van Manchester United is Erik ten Hag erin geslaagd om zich met zijn team te plaatsen voor de Champions League. Een 4-1 zege op Chelsea leidde tot blijdschap op Old Trafford.Ten Hag stapte vorig jaar zomer in bij een club in verval, die snakte naar prijzen. Na het vertrek van vedette Cristiano Ronaldo, die onder de Nederlander op een zijspoor was beland, nam de cohesie binnen de ploeg toe en dat leidde tot resultaat.Manchester United mengde zich in de strijd om een rechtstreeks ticket voor de Champions League, al bleek een gooi naar de landstitel nog een brug te ver. Wel werd na een lange periode van droogte weer een succes geboekt met het winnen van de League Cup, ten koste van Newcastle United.En ondanks de uitschakeling in de kwartfinales van de Europa League door Sevilla bleef Ten Hag met zijn formatie op koers voor plaatsing voor de Champions League.Tegen Chelsea volstond een punt, maar het werden er drie. Casemiro kopte al vroeg raak en zette Manchester United met zijn treffer op het juiste spoor. Het uitvallen van Antony, na een duel met Trevoh Chalobah, was wel een fikse tegenvaller.De Braziliaan, die met Ten Hag overkwam van Ajax, ging op een brancard het veld af. De ernst van zijn blessure is nog onduidelijk, maar het zag er niet goed uit. De vraag is dan ook of Antony volgende week zaterdag de FA Cup-finale tegen Manchester City kan spelen.Nadat Anthony Martial op slag van rust na een fraaie aanval de 2-0 had aangetekend, leek het duel van alle spanning ontdaan. Het piepjonge Chelsea, dit seizoen compleet door de hoeven gezakt, kon ondanks wat kansen geen echte vuist maken.United-aanvoerder Bruno Fernandes benutte zo'n twintig minuten voor tijd een penalty, na een overtreding van Wesley Fofana op de Portugees. Na de 4-0 van Marcus Rashford redde João Félix namens Chelsea nog de eer.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.