Pijnlijke nederlaag Milan ondanks recordgoal van 41-jarige Ibrahimovic

Door NOS Voetbal, saturday 2023-03-18 22:52:29

Hij mocht er twee keer voor aanleggen vanaf elf meter. Zijn eerste inzet werd nog gestopt, maar door te vroeg inlopen van Udinese-spits Beto mocht Zlatan Ibrahimovic het nog eens proberen. Dit keer schoot hij hard en feilloos raak en werd hij de oudste doelpuntenmaker ooit in de Serie A.Toch bleek de 1-1 vlak voor rust geen opmaat naar een groot feest waarbij de 41-jarige spits, die afgelopen week weer in de Zweedse selectie werd opgenomen, in het zonnetje werd gezet. Milan verloor namelijk uiteindelijk met 3-1 van de nummer tien van de Italiaanse competitie.Net als eerder dit seizoen wist Udinese al snel het net te vinden tegen Milan, dat volop in de strijd om een plek bij de eerste vier is verwikkeld. Die plekken geven na dit seizoen recht op deelname aan de Champions League.Waar in het eerdere competitieduel tussen beide teams Udinese al na twee minuten de score had geopend, duurde het nu negen minuten voordat Roberto Pereyra voor de 1-0 tekende. In augustus wist Milan het tij nog te keren door met 4-2 te winnen, maar dit keer bleek Udinese nog iets taaier.Na de gelijkmaker van Ibrahimovic was het uitgerekend Beto die de thuisploeg alsnog met een voorsprong de rust in hielp. In de tweede helft was het voormalig PEC Zwolle-speler Kingsley Ehizibue die de 3-1 binnenwerkte. De intikker van de Nederlands-Nigeriaanse voetballer had een luchtje van buitenspel, maar de VAR oordeelde dat het doelpunt geldig was.De nederlaag van Milan is goed nieuws voor AS Roma. De ploeg van Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum kan zondag de vierde plaats van Milan overnemen wanneer het punten pakt tegen stadgenoot Lazio.