Sparta brengt met twee technische hoogstandjes degradatiezorgen terug in Emmen

Door NOS Voetbal, saturday 2023-03-18 20:57:14

Wat FC Emmen wel lukte tegen Excelsior, bleek tegen die andere Rotterdammers lastiger. Op de eigen Oude Meerdijk verloor Emmen met 2-0 van Sparta.Die nederlaag is verontrustend. De ploeg van Dick Lukkien had zich de laatste weken juist dapper uit de degradatiezone gevoetbald, met onder meer een zege op directe concurrent Excelsior vorige week. Maar die andere ploeg uit Rotterdam bleek een week later van een ander kaliber.Sparta niet grootsSparta hoefde niet eens groots te spelen voor de drie punten. Het had genoeg aan twee ingevingen. De actie van Koki Saito bij de 1-0 was de Emmen-defensie te machtig. De 21-jarige Japanner glipte vlak voor rust met een snelle voetbeweging tussen Jari Vlak en Mohamed Bouchouari door, kapte naar zijn rechter en krulde de bal in de verre hoek.Vlak voor tijd bleek dat Vito van Crooij goed naar Saito had gekeken. Met een vergelijkbare actie, waarin hij een aantal keer uitdagend de bovenkant van de bal aaide met de onderkant van zijn voet, was hij plots Julius Dirksen voorbij. Eén op één met doelman Mickey van der Hart bleef hij uiterst koel (0-2).Het was alweer de negentiende keer dit seizoen dat Van Crooij betrokken was bij een doelpunt; negen keer als afmaker, tien keer als aangever.Dromen van EuropaMede dankzij de beslissende aanvaller mag Sparta dromen van Europees voetbal. Door de zege staat het elftal van Maurice Steijn voor in ieder geval een nacht op de vijfde plek in de eredivisie. Zondag kan FC Twente er weer overheen gaan.Bekijk de reacties van Vito van Crooij, Dick Lukkien en Maurice Steijn:Voor Sparta is het de derde overwinning op rij, zo'n reeks zetten de Rotterdammers niet eerder dit seizoen neer. Over twee weken, na de interlandbreak, gaat de ploeg op bezoek bij stadgenoot en koploper Feyenoord.FC Emmen heeft twee weken om zich voor te bereiden op opnieuw een cruciale wedstrijd in de strijd tegen degradatie, want op 1 april moet het naar hekkensluiter SC Cambuur.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.