Utrecht boekt eerste zege van 2023 en eerste zege onder coach Silberbauer

Door NOS Voetbal, wednesday 2023-01-25 22:59:57

FC Utrecht heeft voor het eerst dit kalenderjaar een zege in de eredivisie geboekt. In eigen huis werd Excelsior met 1-0 verslagen.Het is ook de eerste overwinning van Utrecht in de competitie onder trainer Michael Silberbauer, die sinds eind december hoofdtrainer is in de Domstad. De Utrechters klimmen dankzij de zege naar de zevende plaats op de ranglijst.FC Utrecht begon aanvallend aan de wedstrijd en dat resulteerde al na vijf minuten in een doelpunt. Can Bozdogan zette met een slim passje de Excelsior-verdedigers op het verkeerde been, waardoor Anastasios Douvikas onbedreigd kon opstomen richting het doel van Stijn van Gassel.Dat het in de eerste helft bij dat ene doelpunt bleef, was vooral te danken aan beide keepers. Van Gassel had knappe reddingen in huis op pogingen van Taylor Booth en Hidde ter Avest. Utrecht-doelman Vasilis Barkas tikte een bal, die van de voeten van Marouan Azarkan kwam, net voor het doel weg.Vlak voor rust veerde het thuispubliek nog even op toen Douvikas voor de tweede keer de bal tegen de touwen had geschoten, maar de scheidsrechter greep in. De Griekse spits had bij het aannemen van de bal zijn arm gebruikt.Van Gassel komt goed wegUtrecht kwam niet minder strijdbaar uit de kleedkamer voor de tweede helft. Booth dook al snel weer op bij het strafschopgebied, maar produceerde een afzwaaier. Niet veel later kopte Douvikas op doel. Die bal werd totaal verkeerd ingeschat door Van Gassel en eindigde op de lat.Verder waren de kansen schaars in het duel in de Galgenwaard. Met name Excelsior had moeite het doel van Barkas te bereiken en onder vuur te nemen. Utrecht was nog wel meerdere keren dicht bij een doelpunt. Jens Toornstra dwong Van Gassel in de slotfase nog een keer tot een redding. Uit de daaropvolgende hoekschop had Douvikas de bal voor het intikken. Hij kreeg het echter voor elkaar de bal voorlangs te schieten. In de blessuretijd had Van Gassel nog een redding in huis op een inzet van invaller Luuk Brouwers.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl

Wat is jouw leeftijd?

Om content en uitingen over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten dat je oud genoeg bent. Je kan hoe dan ook onze website bezoeken.

24 jaar of ouder
Jonger dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.