Lazio ruim langs AC Milan dat gapend gat met koploper Napoli niet kan verkleinen

Door NOS Voetbal, tuesday 2023-01-24 22:53:06

Regerend kampioen AC Milan is verder achterop geraakt in de strijd om de titel in de Serie A. Lazio won dinsdagavond in Rome met 4-0. AC Milan is nog wel de naaste belager van koploper Napoli, maar staat inmiddels op twaalf punten achterstand. Lazio is door de zege gestegen naar de derde plaats.Sergej Milinkovic-Savic zette de thuisploeg al na een handvol minuten op voorsprong: na goed voorbereidend werk van Mattia Zaccagni schoot hij beheerst binnen. Kort voor de pauze schoot Adam Marusic de bal op de paal, waarna Zaccagni scoorde in de rebound.Gekruld schotAC Milan kwam er ook na de rust amper aan te pas. Lazio kreeg tal van kansen en twee ervan werden benut. De 3-0 was een door Luis Alberto benutte strafschop na een charge van Pierre Kalulu. Felipe Anderson tekende met een gekruld schot voor de eindstand.De Milanezen zijn bezig aan een paar moeizame weken: in de laatste drie competitieduels haalden AC Milan slechts twee punten. Vorige week verloor de ploeg ook nog de Italiaanse Supercup met 3-0 van Internazionale.