Kimmich redt met fenomenale pegel punt voor Bayern tegen 1.FC Köln

Door NOS Voetbal, tuesday 2023-01-24 22:45:03

Bayern München heeft dinsdagavond op het nippertje de tweede nederlaag van het seizoen af kunnen wenden. Thuis tegen 1.FC Köln zorgde een vroeg doelpunt van de bezoekers voor een 0-1 tussenstand, die lange tijd op het bord bleef staan. In de slotfase redde Joshua Kimmich zijn team door op schitterende wijze de bal van afstand in het doel te kegelen.Bayern heeft het sowieso lastig dit seizoen wanneer het op achterstand komt. In de drie duels dat Bayern een openingstreffer moest incasseren wist het telkens niet te winnen. Tegen Borussia Mönchengladbach en Union Berlin werd het gelijk, de wedstrijd tegen FC Augsburg ging met 1-0 verloren.De wedstrijd was bijna vier minuten oud toen Ellyes Skhiri de bal binnenwerkte uit een corner. De Tunesiër verschalkte keeper Yann Sommer nadat de bal werd doorgekopt door Julian Chabot en hij alleen nog maar een leeg doel voor zich had.Bayern, waar Matthijs de Ligt een basisplaats had en Daley Blind en Ryan Gravenberch op de bank moesten beginnen, ging op zoek naar de gelijkmaker. Serge Gnabry miste oog in oog met keeper Marvin Schwäbe en een knal van Benjamin Pavard vloog recht op de doelman af. Sommer voorkwam aan de andere kant de 0-2 van Skhiri.Na rust wankelde Köln flink. Schwäbe tikte een schot van De Ligt over de lat, invaller Gravenberch schoot via de buitenkant van de paal net naast en Kingsley Coman en Thomas Müller maakten kennis met de prima reflexen van Schwäbe.De bezoekers leken zodoende op weg naar hun eerste zege op Bayern sinds februari 2011, maar daar wilde Kimmich niks van weten. In de 90ste minuut werd hij ver van het doel helemaal vrijgelaten en na een kiezelhard schot zag hij de bal via de onderkant van de lat in het doel slaan.Blind bleef uiteindelijk de hele wedstrijd op de bank.Mané terug op trainingsveldDe dag begon met goed nieuws voor Bayern, want Sadio Mané maakte dinsdag zijn rentree op het trainingsveld. De Senegalese aanvaller raakte begin november in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen geblesseerd aan zijn been en moest vervolgens geopereerd worden.Daardoor moest de aanvaller het WK in Qatar aan zich voorbij laten gaan en miste hij onder meer de groepswedstrijd tegen Nederland. Wanneer Mané weer aan kan sluiten bij de wedstrijdselectie is nog niet bekend.Toen de aanvaller geblesseerd raakte in november zei trainer Julian Nagelsmann dat hij verwachtte dat Mané een kleine kans had om inzetbaar te zijn in de Champions League-wedstrijden tegen Paris Saint-Germain op 14 februari en 8 maart.RB Leipzig liet geen spaan heel van Schalke 04. In Gelsenkirchen werd de thuisploeg met maar liefst 6-1 opgerold. Bij rust leidde de ploeg van oud-Heracles-keeper Janis Blaswich al met 4-0 dankzij doelpunten van André Silva (2x), Benjamin Henrichs en Timo Werner.De Japanner Soichiro Kozuki deed na rust nog wel iets terug, maar Dani Olmo en Yussuf Poulsen wisten in de slotfase de score nog verder op te voeren naar 1-6.Door de zege klimt Leipzig naar de tweede plaats achter Bayern, maar heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld dan concurrenten Eintracht Frankfurt, Union Berlin en SC Freiburg.