Na spannende strijd in Turijn houden Beerensteyn en Miedema elkaar in evenwicht

Door NOS Voetbal, thursday 2022-11-24 23:25:03

Het Arsenal van Vivianne Miedema blijft koploper in groep C van de Champions League. De club uit Londen had met het Juventus van Lineth Beerensteyn wel een pittige tegenstander tegenover zich, maar knokte zich donderdag in Turijn terug tot 1-1.Beerensteyn bleek met haar snelheid de gevaarlijkste vrouw aan Italiaanse zijde. In de 52ste minuut kwam de Oranje-internatonal na een lange rush alleen voor Manuela Zinsberger te staan en met een bekeken schot passeerde ze de Oostenrijkse.Bij een zege zou Juventus de koppositie overnemen van de Londense club. Maar tien minuten later stond Miedema goed geposteerd bij een hoekschop en kopte ze Arsenal weer op gelijke hoogte. Ze kreeg nog een paar kansjes en ook Beerensteyn bleef gevaarlijk in het restant van het duel, maar gescoord werd er niet meer.Eenvoudige avond LyonDe andere topploeg in groep C, titelhouder Olympique Lyonnais, had een eenvoudige avond in Zwitserland. Bij FC Zürich werd eenvoudig gewonnen: 0-3.De Franse kampioen, met international Daniëlle van de Donk in de basis, kwam al na vijf minuten op voorsprong via Melvine Malard, die de bal uit een hoekschop binnenknikte. De Deense spits Signe Bruun maakte er na 35 minuten 0-2 van, alvorens ze in de 66ste minuut ook de eindstand bepaalde: 0-3.Lyonnais, dat eerder ruim verloor van Arsenal en gelijkspeelde tegen Juventus, ontvangt op 7 december Zurich. Dan speelt Arsenal thuis tegen Juventus.Zege BarcelonaBarcelona, die andere finalist van vorig seizoen, zette in eigen huis Bayern München opzij met 3-0 en nam in groep D alvast een voorschot op het bereiken van de volgende ronde.