Droomstart brengt Arsenal alsnog verder, Giroud grote man bij Chelsea

Door NOS Voetbal, thursday 2019-03-14 20:54:32

Arsenal heeft zich alsnog geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De Engelsen poetsten in de return tegen Stade Rennais binnen een kwartier de 3-1 nederlaag uit het eerste duel weg, om uiteindelijk met 3-0 te winnen.Na vijf minuten liet Pierre-Emerick Aubameyang de aanwezigen in het Emirates Stadium voor het eerst juichen, door van dichtbij de 1-0 aan te tekenen. Tien minuten later verdubbelde Ainsley Maitland-Niles de voorsprong.Twintig minuten voor tijd maakte Aubameyang ook nog zijn tweede van de avond. Rennes had geen antwoord paraat, waardoor Arsenal zich als tweede Engelse club onder de laatste acht schaarde.ChelseaStadsgenoot Chelsea plaatste zich eerder op de avond eveneens voor de kwartfinales, dankzij een overtuigende 5-0 zege bij Dinamo Kiev. Olivier Giroud was de grote man aan Engelse zijde, met drie goals en een assist bij de treffer van Callum Hudson-Odoi.Met zijn hattrick in Oekraïne bracht Giroud zijn Europa League-seizoenstotaal op negen doelpunten, een aantal waarmee hij de topscorerslijst aanvoert. Marcos Alonso nam het vijfde Chelsea-doelpunt voor zijn rekening.Bij Dinamo Kiev ontbrak Fran Sol, die in de winter overkwam van Willem II. De Spanjaard kampt met een schouderblessure.Spaans succesOok Valencia schaarde zich onder de laatste acht, door op de valreep gelijk te spelen bij FK Krasnodar: 1-1. Die uitslag was voldoende dankzij de zege in Spanje van vorige week (2-1). De gelijkmaker van Gonçalo Guedes viel pas in de derde minuut van de blessuretijd.