Koploper FC Twente loopt uit na late zege op FC Eindhoven

Door NOS Voetbal, friday 2019-02-22 22:13:37

FC Twente lijkt eenvoudig op de titel in de Keuken Kampioen Divisie af te stevenen. De koploper boekte vrijdagavond de tiende zege op rij: 1-0 tegen FC Eindhoven. Daar had Twente wel de hulp van scheidsrechter Freek van Herk bij nodig. Een door hem makkelijk gegeven strafschop diep in blessuretijd werd door Aitor Cantalapiedra benut.De voorsprong op nummer twee FC Den Bosch groeide naar elf punten. De Brabanders, die eind januari nog aan kop gingen in de eerste divisie, verloren voor eigen publiek met 2-1 van MVV Maastricht. Go Ahead Eagles en Sparta, die zondag tegen elkaar spelen, kunnen bij winst Den Bosch op de ranglijst passeren.Moeizame eerste helftFC Twente, met 25.000 toeschouwers op de tribune, speelde een moeizame eerste helft, waarin de beste kansen voor FC Eindhoven waren. De allerbeste was voor Elton Kabangu. Die had de bal na een half uur voor het intikken, maar in plaats van de bal tegen het net te glijden raakte hij de verbouwereerde Twente-doelman Joël Drommel op de lijn.Na rust was Twente veel beter. Peet Bijen kopte op de lat en Oussama Assaidi schoot tegen de Limburgse doelman op. Cantalapiedra zorgde diep in de extra tijd voor de verlossende 1-0. De van AZ overgekomen spits Fred Friday liet zich gemakkelijk vallen en Van Herk gaf een strafschop.Van den Hurk de grote man bij MVVBij MVV was Anthony van den Hurk de grote man met twee treffers. Zijn tweede, ruim een kwartier voor het einde, bleek beslissend. Tussendoor had Dimitri Lavalée zijn eigen doelman gepasseerd en daarmee voor de gelijkmaker gezorgd.Daarmee bleef FC Den Bosch zwak presteren met twee punten uit de laatste vijf duels. MVV won voor de vijfde keer op rij en steeg naar de zevende plaats.