Hoffenheim debuteert met gelijkspel bij Sjachtar

Door NOS Voetbal, wednesday 2018-09-19 20:55:08

Sjachtar Donetsk en TSG Hoffenheim zijn de Champions League-strijd in groep F begonnen met een gelijkspel. Het levendige duel in Charkov eindigde in 2-2.Hoffenheim maakte voor het eerst z'n opwachting op het hoogste Europese clubniveau, maar van plankenkoorts was geenszins sprake. De ploeg van Julian Nagelsmann, met zijn 31 jaar en 58 dagen de jongste trainer ooit in de Champions League, nam al in de zesde minuut brutaal de leiding. Florian Grillitsch verlengde de steekpass van Leonardo Bittencourt met een sierlijk stiftje: 0-1.Vier thuiszegesNadat Adam Szalai had verzuimd Sjachtar, dat vorig seizoen alle thuisduels in de Champions League (Napoli, Feyenoord, Manchester City en AS Roma) won, op grotere achterstand te zetten, bracht Ismaily de Oekraïners na een klein halfuur weer langszij. De mee opgestoomde linksback kapte een opponent uit en schoof met buitenkantlinks de 1-1 achter Oliver Baumann.Joelinton en Bittencourt kregen dotten van kansen om Hoffenheim opnieuw op voorsprong te zetten, maar zagen Andrej Pjatov redding brengen. De doelman ging echter flink in de fout bij een hoekschop kort voor rust. Havard Nordtveit was eerder bij de bal en kopte de 1-2 binnen.VerwoestendNa rust bleef Hoffenheim de betere ploeg, maar het slaagde er niet in de knock-out uit te delen. Sjachtar mocht blijven hopen op minstens een remise en wist ook wel enkele keren dreigend door te komen, maar verder dan een treffer die terecht wegens buitenspel werd afgekeurd, kwam de kampioen van Oekraïne aanvankelijk niet.Totdat in de 81ste minuut de 22-jarige Braziliaan Maycon, die net een paar minuten in het veld stond, de bal voor zijn linkervoet kreeg en vanaf 25 meter verwoestend uithaalde: 2-2. In de hectische slotfase had Marlos zelfs de drie punten nog kunnen veiligstellen voor Sjachtar, maar zijn inzet van dichtbij belandde op het lichaam van een Duitse verdediger.