Bayern München verslikt zich in RB Leipzig

Door NOS Voetbal, sunday 2018-03-18 20:11:41

Bayern München heeft voor de derde keer dit seizoen verloren in de Bundesliga. RB Leipzig bleek in de Red Bull Arena met 2-1 te sterk.Zonder de nog altijd geblesseerde Arjen Robben, die vorig seizoen verantwoordelijk was voor de spectaculaire 4-5 eindstand, startte Bayern München voortvarend.Sandro Wagner werd uitstekend bediend door James Rodríguez en kopte de bal achter Leipzig-doelman Péter Gulácsi.De thuisploeg zette daarna de aanstaande kampioen continu onder druk. Yussuf Poulsen miste een kans op de gelijkmaker, maar de verdiende 1-1 viel vlak voor rust alsnog. Naby Keïta was de gevierde man.In de tweede helft kwam RB Leipzig zelfs op voorsprong. Na een slimme loopactie bleef Timo Werner voor doelman Sven Ulreich koel. De sliding van Bayern-verdediger Niklas Süle kwam te laat.Bayern München kreeg via Mats Hummels en Arturo Vidal kansen op 2-2, maar 'Der Rekordmeister' moest uiteindelijk toch de derde competitienederlaag incasseren.RB Leipzig blijft zesde en staat twee punten achter Eintracht Frankfurt, dat de vierde plek bezet. Die positie levert aan het einde van de rit een Champions League-ticket op.