Topper tussen NEC en Fortuna kent geen winnaar

Door NOS Voetbal, friday 2018-02-23 22:18:17

De topper in de Jupiler League tussen nummer twee NEC en nummer drie Fortuna Sittard heeft geen winnaar opgeleverd. In Nijmegen werd het 1-1. NEC kreeg in een matige eerste helft een kans. Spits Sven Braken schoot uit de draai op doel, maar keeper Aykut Özer was attent. Hij raakte daarbij met z'n hoofd de paal en werd een half uur later gewisseld. Na rust waren er meer kansen. Een kopbal van Fortuna-aanvoerder Perr Schuurs belandde op het doel van NEC en na een mispeer van de ingevallen doelman Miguel Santos lobte Ferdi Kadioglu van ver naast.Lisandro Semedo had namens Fortuna de 0-1 op zijn schoen, maar schoot naast. Na een blunder van NEC-sluitpost Joris Delle, die de bal uit zijn handen liet vallen, schoot Todd Cantwell twaalf minuten voor tijd wel raak.Het antwoord van de ploeg van trainer Pepijn Lijnders liet niet lang op zich wachten. Vier minuten na de goal speelde invaller Anass Achahbar buitenspeler Arnaut Groeneveld vrij en schoot hij de 1-1 onder Santos binnen. Het verschil tussen NEC en koploper Jong Ajax, dat maandagavond op bezoek gaat bij hekkensluiter Jong FC Utrecht, is nu twee punten. De meest opmerkelijke uitslag kwam van Telstar. De ploeg uit Velsen-Zuid stond bij rust met 5-0 (!) voor tegen FC Volendam. Alle goals vielen binnen een kwartier. Na de thee nam de thuisploeg gas terug, waardoor Volendam kon terugkomen tot 5-2. Go Ahead haalt fans op uit de kroeg Dan nog een opmerkelijk bericht uit Deventer. Het zijn sportief gezien zware tijden voor Go Ahead Eagles. En dan is elke steun welkom. Zelfs zo welkom, dat de club zes fans heeft laten ophalen uit een kroeg. De fans zaten er warmpjes bij op de Brink in Deventer en zochten via Twitter contact met de club. Ze schreven: Poh, het is warm in de kroeg. Alleen als jullie een taxi regelen, komen we. Waarop Go Ahead antwoordde met: Nou, voor deze keer dan! Lange tijd leek de aanwezigheid van de supporters geen drie punten op te leveren. In eigen huis stonden de Eagles tot de 71ste minuut met 1-0 achter tegen FC Oss, maar doelpunten van Thijs Dekker en Rick Ketting brachten alsnog de zege. Drie keer rood bij Brabants onderonsjeDoor de driepunter gaan de Deventenaren RKC Waalwijk voorbij als nummer zeventien. RKC speelde op bezoek bij FC Den Bosch doelpuntloos gelijk. De Waalwijkers eindigden de wedstrijd met negen man, na rood voor oud-gedienden Serginho Greene (twee keer geel) en Hans Mulder. Bij Den Bosch haalden ook niet alle elf spelers het eindsignaal: Jordy van der Winden werd van het veld gestuurd.