Periodetitel voor Fortuna na zege op piepjong Jong Ajax

Door NOS Voetbal, friday 2018-01-12 22:03:42

Koploper Fortuna Sittard heeft de tweede periodetitel in de Jupiler League gewonnen. De ploeg van trainer Sunday Oliseh won in eigen huis met 2-1 van Jong Ajax. Daarmee kunnen de Limburgers voor het eerst sinds 1995, toen Fortuna kampioen werd in de eerste divisie, weer eens juichen. Voorafgaand aan het duel was er een hoop te doen over de wedstrijdselectie van Jong Ajax. Elf spelers ontbraken, omdat zij met de hoofdmacht van Erik ten Hag mee zijn op trainingskamp in Portugal. Daardoor zouden de Amsterdammers op papier met een veel minder sterk elftal spelen dan bijvoorbeeld later dit jaar tegen nummer twee NEC. Fortuna, dat al zeker was van deelname aan de nacompetitie, begon voortvarend en kwam binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong door twee goals van Djibril Dianessy.Omdat Dani de Wit na 73 minuten de aansluitingstreffer maakte voor de nummer drie van de ranglijst, kwam de spanning terug in de tot dan toe gezapige wedstrijd. Fortuna wankelde, maar bleef toch overeind.Het debuut van Pepijn Lijnders als coach van NEC werd een feest. De thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd met 5-1 gewonnen. Annas Achachbar zorgde met drie goals voor de slingers in De Goffert. De achterstand van de Nijmegenaren op Fortuna is één punt en NEC heeft een wedstrijd minder gespeeld. De mooiste goal van de avond viel hoogstwaarschijnlijk aan De Dijk in Volendam. Nick Runderkamp schoot de bal ter hoogte van de middencirkel achter de doelman van FC Oss. Volendam was uiteindelijk met 3-1 te sterk voor de Brabanders.