Hoe maak je een voetbalwedstrijd spannend?

Door Voetbalcentraal, thursday 2017-11-09 10:12:24

Veel mannen vinden het fantastisch om voetbalwedstrijden te kijken en dan voornamelijk op een beetje niveau. Een wedstrijd in de derde klasse van de zondag amateurs in een pakweg Groningen kan leuk zijn, maar je kijk toch liever naar de topwedstrijden. Als je dan eenmaal een wedstrijd te pakken hebt, hoe zorg je er dan voor dat deze nog spannender zal zijn dan je op voorhand zou denken? Daar zijn een aantal opties voor.

Kijk met vrienden
Je kan natuurlijk in je eentje een voetbalwedstrijd kijken, maar niets is leuker dan kijken met vrienden. Bespreek onderling wat de mogelijkheden zijn van de winnaars en doelpuntenmakers en wellicht kan je een potje maken voor de winnaar. Het is ook interessant om zoiets te doen bij grotere eindtoernooien zoals de Champions League of het Wereldkampioenschap. Maak bij één van de programma’s op het internet een pouletje en bespreek wat de inleg is per persoon. Zo zit er nog wat voor je in wanneer je het winnend weet of te sluiten. Vaak doe je er goed aan om vooraf rekening te houden met mogelijke spelers van een team en de hoeveelheid wedstrijden die zij spelen. Engelse ploegen spelen over het algemeen een stuk meer wedstrijden dan topclubs uit Frankrijk, Duitsland of Spanje en dit speelt natuurlijk een rol bij de dagelijkse vorm. Er zijn een hoop aandachtspunten bij het bepalen of gokken op en winnaar, maar zorgt er wel voor dat je de risico’s weet.

Favoriete club
Wij staan achter het feit dat je altijd je eigen club moet supporten. Deze wedstrijden zijn qua belevenis het leukst en bij winst zal je natuurlijk het meest uitbundig juichen. Zorg er daarom voor dat je altijd de wedstrijden van je favoriete club volgt. Heb je een keer geen tijd om het te volgen? Dan kan dat natuurlijk, maar het is en blijft fantastisch om achter je eigen club te staan.

Zet wat in
Ben je een wedstrijd aan het kijken en is deze nog niet helemaal naar wens of is het niet heel spannend? Dan zou je een live weddenschap kunnen plaatsen op een gebeurtenis in de wedstrijd. Je moet hierbij niet altijd denken aan de winnaar van de wedstrijd, maar ook het aantal hoekschoppen of het halen van een gele kaart kan een mogelijkheid zijn. Je moet natuurlijk wel zorgen dat het gaat om geld dat je kan missen aangezien het ook wel eens mis kan gaan.