Dit zijn de best betaalde voetballers van de wereld

Door Voetbalcentraal, thursday 2017-10-12 10:00:14

Met de transfer van Neymar van Barcelona naar Paris Saint-Germain (naar verluidt 222 miljoen) is opnieuw een recordbedrag gevestigd. Transferbedragen en salarissen van spelers lijken ieder jaar weer nieuwe grenzen te overschrijden.

Hieronder staan de best betaalde voetballers van de wereld op dit moment. De bedragen zijn berekend op basis van salarissen, bonussen en reclame-inkomsten tijdens het seizoen 2016/2017.

Geschreven door Voetbalshirtskoning.nl

Ezequiel Lavezzi
Bij veel mensen gaat waarschijnlijk niet direct een belletje rinkelen als ze horen wie op plek 5 van meest verdienende voetballers staat. Ezequiel Lavezzi komt uit voor Hebei Fortune in de Chinese Super League. Jaarlijks ontvangt hij daar een bedrag van 28,5 miljoen euro voor. Het is dit jaar voor de eerste keer dat een speler uit de Chinese competitie zo hoog staat in de lijst van beste verdienende voetballers.

Gareth Bale
Gareth Bale vertrok in 2013 als absolute vedette naar Real Madrid. Het gerucht gaat dat zijn voormalige club Tottenham Hotspur zo’n 100 miljoen euro ontving voor de voetballer. De uit Wales afkomstige speler heeft inmiddels een jaarsalaris van 41 miljoen euro.

Neymar
De transfer van de Braziliaan Neymar is de duurste tot nog toe. Op de lijst van grootverdieners neemt Neymar de 3de positie in. Momenteel harkt de aanvaller 55,5 miljoen per jaar binnen bij Paris Saint-Germain. Daarmee ontvangt verdient hij 12 miljoen meer dan een jaar eerder.

Lionel Messi
Het voetbalvirtuoos Lionel Messi stond in 2016 nog op de eerste plek van best betaalde spelers. De spits van Barcelona moet momenteel genoegen nemen met de 2de positie. De jaarlijkse inkomsten van de Argentijn stegen het afgelopen jaar wel van 74 naar 76,5 miljoen euro.

Cristiano Ronaldo
Het verbaast veel voetballiefhebbers misschien niet: Cristiano Ronaldo is momenteel met kop en schouders de meest verdienende voetballer op aarde. Ten opzichte van een jaar eerder is de Portugees liefst 20 miljoen meer gaan verdienen: van 67,5 euro naar 87,5 euro. De spits van Real Madrid haalde vooral meer sponsorinkomsten binnen waarmee hij de eerste positie heeft veroverd.